Sulu Sebze Yemekleri

Sulu sebze yemekleri tarzındaki yiyeceklerin sindirim sistemindeki rahatlamaya bağırsakları iyi çalıştırdığı bilinir. Midenizin rahatlaması açısından günde mutlaka bir öğün sulu yemek tüketilmelidir. Bu da sizi fazlasıyla hem sebze yemekten dolayı enerjik kılar hem de sulu yemekten dolayı iç organlarınızın rahatlamasını sağlar. Günümüzün hızlı yaşam koşulları nedeniyle hızlı yenilen yemekler, fast food ürünler yüzünden mide bağırsak gibi organlarımızın hassasiyetlerinin arttığı hastalıklara davetiye çıkardığı bir dönemdeyiz. Bir de buna mevsim dışı yenilen sebze ve meyveler eklenince rhatsızlıkların boyutları artıyor. >ncak bu arada insan olarak yapmamız gereken tek şey organik besinlere ve mevsiminin üretilen sebze meyvelere dönüş yapmaktan geçiyor.
Organik sebzelerle yapılan sulu yemekler mide tarafından daha çabuk öğütülüyor, vitamin ve diğer yaralı içeriklerin emilimini daha hızlı yapıyor, bağırsaklarda daha kolay bir şekilde çalışıyor.
Sulu sebze yemekleri vücudumuza yararları nelerdir?
Amerika’da üniversitelerde yapılan bir araştırma sulu sebze yemeği tüketiminin aynı zamanda hafıza ve beyin fonksiyonlarının da uzun yıllar korunmasını sağladığı kanıtlandı.60-80 yaş arası 1000 kişi üzerinde yapılan araştırmada deneklerin yeme alışkanlıkları 5 yıl boyunca gözlendi. Yeme alışkanlıklarını değiştirmeden hayatlarına devam eden deneklere her yıl düzenli olarak beyin, hafıza testleri yapıldı. Denekler, tükettikleri pırasa, lahana, ıspanak, marul gibi sebzelerin miktarlarına göre 4 ayrı grupta değerlendirildi. Buna göre en yüksek sulu sebze tüketen grup günde 1.3 porsiyon, en az tüketen grup ise 0.1 porsiyon sulu sebze yemeği yedi. Sonuçlar herkesi oldukça şaşırttı. 5 yılın sonunda sebze tüketiminde en üst seviyede olan obezite, şeker, hiper tansiyon gibi kendi hastalıkları da olan denekler de hafıza ve beyin fonksiyonlarında gerileme gözlenmezken, az tüketim yapan deneklerde ilerlemenin diğerlerine oranla 11 yıla denk gelecek bir fark ile yavaşladığı gözlemlendi.