1 seans görüşme ne demek ?

Serkan

New member
1 Seans Görüşme Ne Demek? İşte Yanıtı!

Herkese merhaba forumdaşlar!

Bugün sizlere biraz kafa karıştırıcı ama aynı zamanda oldukça eğlenceli bir konudan bahsedeceğim. "1 seans görüşme" dediklerinde aklınıza ne geliyor? Kim bilir, belki de “Ya bu seans işini bir çözsem iyi olacak,” diye düşünüyorsunuz, değil mi? Özellikle son zamanlarda “Bir psikologla bir seans al, hayatını düzene sok” cümlesini her yerden duymaya başladık. Ama gerçekten “1 seans görüşme” ne demek? Hadi, gelin bunu biraz eğlenceli bir şekilde keşfedelim.

Erkekler ve Çözüm Odaklı 1 Seans: Hızlıca Bitirelim, Çıkalım!

Erkeklerin çözüm odaklı bakış açılarıyla başlayalım, çünkü onların gözünden 1 seans görüşme bambaşka bir şey.

Diyelim ki bir erkek bir psikologdan randevu alacak. Öncelikle, “1 seans” denen şeyin sadece bir fincan kahve içme süresi kadar olduğunu düşündüğünü farz edelim. Yani, “Bir saat mi? Hadi canım, o kadarını da çözerim,” diyecek kadar rahatlar. O an psikologun karşısına oturur, elini başına atıp şöyle der: “Vallahi hocam, sadece bir konu var. Eşimle tartışıyoruz, ama ben her seferinde kazanmak zorunda hissediyorum. Ne yapmalıyım?”

Psikolog tabii ki, “Bunu derinlemesine incelememiz gerekebilir” derken, erkek kafasında şöyle düşünür: “Tamam, ben de bir iki öneri alırım, sonra çözüme kavuştururum, hadi bakalım!” Çünkü erkekler için her şey bir problem çözme sürecidir. Seansın sonunda, büyük ihtimalle “Hadi, çözüm önerilerinizi duymak istiyorum!” diye bağıran, sonra da 1.5 dakika içinde bütün sıkıntıyı çözmüş bir adam olarak çıkabilir.

Sonuç: 1 seans, erkekler için sadece bir hız treninin başlangıcı. Sizi oraya bırakır, hızla döner ve sorunun çözülüp çözülmediğini sorgulamadan başka bir soruya geçer!

Kadınlar ve Empatik 1 Seans: Derinlemesine, Yavaşça ve Biraz da Duygusal

Kadınlar ise 1 seans görüşmeyi biraz daha farklı bir pencereden görürler. Kadınlar için bu bir yolculuktur, bir keşif alanıdır. Eğer bir kadın psikologa gidecekse, o 1 seans görüşmesinden önce zaten içsel bir hazırlık yapmıştır. Hangi duygusal sıkıntıyı çözeceğini, hangi çözümü alacağını ve hatta bu seansın ne kadar uzun süreceğini kafasında planlamıştır.

Oturur, başlar: “Hocam, aslında sorunum şu; bir türlü birinin kalbine giremiyorum. Eşim ya da sevgilim, ne zaman duygusal bir şey konuşsam, ‘Ya tamam, sorun ne?’ diyor. Sonra ne oluyor? Hiçbir şey çözüme gitmiyor, ama ben yine de derinlere inmek istiyorum.”

Psikolog, “Peki, neden duygularınıza bu kadar takılıyorsunuz?” dediğinde, kadın hemen “Çünkü bir kadının kalbi, düşünceleri kadar karmaşık, değil mi?” diye cevap verir. Seans bir saat geçmiştir, ancak kadın bir çözüm önerisi almak yerine sadece hissettiği şeylerin doğruluğunu onaylatmak ister. Kadınlar için çözüm değil, ilişki ve empati ön plandadır.

Sonuç: Kadınlar için 1 seans, bir içsel keşif yolculuğudur. Bu seansın sonunda, çözüm önerilerinin çoğu bir kenara bırakılır ve aslında önemli olan, biraz daha fazla “beni anladılar” duygusudur.

1 Seans, 1 Saat ve Birbirinden Farklı Beklentiler

Peki ya iki farklı bakış açısı bir araya geldiğinde ne olur? Yani, kadın ve erkek bir psikologa birlikte gittiğinde? Örnek vermek gerekirse, diyelim ki bir çift 1 seans görüşme için randevu aldı.

Erkek seansın başında rahatlıkla “Evet, hocam, şunu bir çözseydik, diğer konu da halledilir,” diye düşünürken, kadın karşısındaki psikologdan şunları bekler: “Hocam, biraz da bana anlayış gösterin. Çünkü bu, sadece bir problem değil, duygusal bir boşluk.”

Bu durumda psikolog iki tarafın ihtiyaçlarını dengede tutmaya çalışır. Erkek çözüm odaklı, kadın ise ilişki odaklı olduğundan, seans boyunca ikisi de birbirlerine bakıp, “Biz burada nereye gidiyoruz?” diye düşünürler. Erkek, çözümü istemek için her şeyi hızlıca çözmeye çalışırken, kadın ise “Ama, duygularımızı paylaştık, değil mi?” diye düşünür. Bu arada, psikolog sadece “Birlikte adım adım ilerleyelim” demekten başka bir şey yapamaz.

Sonuçta: 1 Seans, Çiftlerin Duygusal Yolu mu, Hızlı Çözüm Arayışı mı?

Şimdi forumdaşlar, biraz neşelenelim! 1 seans görüşme dedikçe, aslında siz de benim gibi bir gözlem yapıyorsunuz değil mi? Yani, erkekler genelde her şeyin bir çözümü olduğunu düşünürken, kadınlar her şeyin bir duygusal yolculuk olduğunu düşünüyor. Belki de her iki yaklaşımın da bir noktada birleşmesi gerekiyor, değil mi?

Peki, sizce 1 seans görüşme ne demek? Hızlıca çözüme gitmek mi, yoksa duygusal bir keşif yapmak mı? Erkekler çözüm odaklı, kadınlar ise ilişki odaklı mı? Yorumlarınızı bekliyorum! Bu konuda siz nasıl bir yaklaşım sergiliyorsunuz? Haydi, eğlenceli bir tartışma başlatalım!