The Guardian, fidye yazılımı saldırısının çalışan verilerini çaldığını doğruladı • Tmzilla


İngiliz The Guardian gazetesi, siber suçluların geçen ay bir fidye yazılımı saldırısı sırasında Birleşik Krallık personelinin kişisel bilgilerine eriştiğini doğruladı.
Guardian, Çarşamba günü personele e-postayla gönderilen ve gazetenin kısa bir süre sonra bildirdiği bir güncellemede veri ihlalini doğruladı. Haber kaynağının genel müdürü Anna Bateson ve yazı işleri müdürü Katharine Viner tarafından imzalanan e-posta, çalışanlara siber saldırının “ağımızın bazı bölümlerine yetkisiz üçüncü taraf erişimi” içerdiğini ve muhtemelen bir kimlik avı girişimi tarafından tetiklendiğini söylüyordu. daha detaylandırmadı.
Kimlik avı, saldırganlar tarafından kullanılan yaygın bir taktiktir ve Twilio, DoorDash ve Bed Bath & Beyond’daki son veri ihlallerinden sorumlu tutulmuştur.
The Guardian, Birleşik Krallık personelini saldırganların hassas kişisel bilgilerine eriştiği konusunda uyardı. Gazetenin dünya çapında yaklaşık 1.500 çalışanı var – %90’ı Birleşik Krallık’ta.
The Guardian sözcüsü Tmzilla’a, ihlalden “tüm Birleşik Krallık personelinin etkilendiğini” doğruladığını ve erişilen verilerin “The Guardian’daki herkesin istihdamının bir parçası olarak toplanan insan kaynakları verilerini içerebileceğini” söyledi. Sözcü, ilk olarak The Record tarafından bildirildiği üzere, çalışan adlarının, adreslerinin, ulusal sigorta numaralarının, devlet kimlik belgelerinin ve maaş bilgilerinin ele geçirildiğini doğruladı.
Şirket, okuyucuların ve abonelerin kişisel verilerine erişildiğine inanmak için hiçbir neden olmadığını ve bilgisayar korsanlarının ABD veya Avustralya’daki personelin kişisel verilerine eriştiğine inanmadığını da sözlerine ekledi.
Ancak siber saldırı hakkında kimin sorumlu olduğu ve The Guardian’ın fidye talebinde bulunup bulunmadığı gibi birçok bilinmeyen var.
The Guardian ilk olarak 21 Aralık’ta bir fidye yazılımı saldırısına uğradığını doğruladı. O sırada, kuruluş “perde arkası” kesintilerle mücadele ederken, personele en az 23 Ocak’a kadar evden çalışmaları söylendi. Gazete, bazı kritik sistemlerin “önümüzdeki iki hafta içinde” yedeklenip çalışır durumda olmasını beklerken, Birleşik Krallık personelinin görev yaptığı ofise dönüşün Şubat başına ertelendiğini söyledi.