Güney Afrika’nın Akışı, emlak acenteleri için sosyal medya reklamlarını otomatikleştirmek için fon alıyor • Tmzilla

Dijital kanallarda alıcılara ve satıcılara ulaşmak için dünya çapında milyonlarca temsilci ve binlerce emlak portalı tarafından kullanılan süreç oldukça parçalıdır. Proptech’in, diğer sektörlerin aksine, satış yapmak için sosyal medyayı kullanma konusunda geri kaldığı da aşikar.

Güney Afrikalı girişim Flow, emlak acentelerinin, geliştiricilerin ve acentelerin son müşterileriyle nasıl etkileşim kurduğunu değiştirmek istiyor. Flow, API’leri ile emlak acentelerinin ve emlak geliştiricilerinin web sitelerine bağlanır ve onlar için Instagram ve Facebook gibi sosyal medya kanallarında reklam yayınlamayı otomatikleştirir. proptech pazarlama platformu, A Serisi öncesi fonlamada 4,5 milyon dolar topladığını duyuruyor.

Proptech, fonu TikTok ve LinkedIn gibi diğer sosyal medya platformlarını ve ev dışı reklam panoları gibi diğer reklam kanallarını dahil etmek için kullanmayı planlıyor. Yatırım, kurucu ortaklar ve eş CEO’lar Gil Sperling ve Daniel Levy’nin işletmenin B2B büyüme stratejisini yönlendirdiğini ve Flow’un sosyal medya odaklı gayrimenkul pazarlama platformunu mevcut uluslararası emlak portallarına ve CRM platformlarına entegre ettiğini görecek.

Sperling ve Levy, kiracıları erken kira ödemeleri için ödüllendiren bir uygulama olarak 2017’de Flow’u kurdu. Ancak, Flow’dan önce her iki kurucu da, dünyanın en büyük markalarından bazıları için Afrika’daki Facebook medya envanterinin en büyük alıcısı olan Popimedia adında bir adtech ve performans pazarlama şirketi kurdu. İşletmeyi 2016’da küresel iletişim grubu Publicis’e satarken, Popimedia’yı çalıştırırken edindikleri bilgilerin bir kısmı, Flow’u dört yıl sonra mevcut iş modeline döndürmek için kullandılar.

“İlk adtech işimizde, bu ülkede onlara gerçekten hizmet veremediğimiz için emlak veya mülkle hiç ilgilenmedik. [South Africa]. Ve en büyük sorun, gayrimenkulün dünyadaki en büyük varlık sınıfı ve çok değerli sektör olmasına rağmen, en az yenilikçi olması, çünkü oldukça parçalanmış olmasıydı, ”dedi Sperling Tmzilla’a bir telefon görüşmesi sırasında.

“Ev alıp satarken, örneğin Güney Afrika’yı ele alırsanız, 40.000 temsilci herhangi bir zamanda 300.000 ilan pazarlıyor. Her aracı, esasen küçük bir işletmedir, çünkü komisyon üyesidirler ve büyük şirketlerin sahip olabileceği birer pazarlama, veri bilimi departmanı ve tasarım departmanına sahip olmalarının hiçbir yolu yoktur ve bizim yapamamamızın bir nedeni de budur. birçoğu için reklam veya performans pazarlaması yapın.

Flow ile kurucular, eski girişimleriyle ulaşamadıkları emlak acenteleri ve emlak geliştiricilerinin dijital kanallarda müşterilerle bağlantı kurmasını istiyor. Proptech girişimi, geliştiriciler için emlakçıların pazarlamasını otomatikleştiriyor ve Facebook, Instagram ve diğer dijital kanallarda listeleri çekip otomatik olarak reklamlar oluşturmak için Property24 ve Private Property gibi emlak web siteleriyle el ele çalışıyor.

Flow’a göre proptech pazarlama platformu, aracılar için geliri ve mülk alıcıları ve satıcıları için deneyimleri artırıyor. Öte yandan Levy, girişimin, bu temsilciler SaaS platformunu kullandığında ve pazarlama harcamalarından yüzde bir kesinti yaparak para kazandığına dikkat çekiyor. Geçen yıl gelirin aylık bazda %20 arttığını da sözlerine ekledi.

“Pazara giden rotamız, çoğunlukla, franchise verenden franchise alana, o grup içindeki farklı ofislere kapı kapı dolaşıyordu. Ve son birkaç ayda, teknolojimizi portallara bağlamakla daha çok ilişkili olan, bizim dediğimiz adla kurumsal kanalı belirledik,” dedi eş-CEO. “Yani, bir sonraki çekiş ve büyüme aşamamız, dünyamızda önemli olan bu ilişkilerden gelecek. İşte bu yüzden, esasen bunu denemek için bu sermaye artırımını yaptık.

Flow’un şu anda platformunu kullanan 300’den fazla müşterisi var – her ofisin yaklaşık 15 ila 20 küçük temsilcisinin bulunduğu bir emlak ajansı veya geliştirici olan bir müşteri. Daha geniş anlamda Flow, Güney Afrika, Namibya, Botsvana, Mauritius ve Avustralya’da yaklaşık 6.000 temsilci tarafından kullanılıyor. Daha sert rekabetle karşı karşıya kalacağı Avrupa’ya (Fransa, Almanya, Belçika ve Birleşik Krallık) genişlemek için ortaklarla, özellikle emlak portalları ve CRM platformlarıyla görüşmelerde bulunuyor – kurucu ortaklar, Flow’un teknolojisiyle öne çıkacağını umuyorlar. tasarıma dikkat – ancak daha kapsamlı bir pazar tabanı.

Futuregrowth Asset Management, Flow’un A Serisi öncesi turunu 2 milyon $ ile yönetti. Endeavor Harvest Fund ve seri girişimci Steven Heilbron katılırken mevcut yatırımcılar Kalon Venture Partners, Vunani Fintech Fund ve Buffet Investments da ikiye katladı.

Futuregrowth Asset Management Özel Sermaye ve Risk Sermayesi başkanı Amrish Narrandes, “Flow’un Güney Afrika ve Avustralya’daki ilerlemesini ve şirketin evrimindeki bir sonraki doğal adım olarak küresel emlak endüstrisinin B2B tarafına entegrasyonunu hevesle takip ettik” diyor. yatırım hakkında. Daniel ve Gil’in emlak sektörünü 21. yüzyıla taşıma vizyonunu paylaşıyoruz ve onların bunu gerçekleştirecek uzmanlığa ve deneyime sahip olduklarını biliyoruz – ve bunu sağlayacak cesur adımlar atan bir Güney Afrika şirketinin parçası olabildiğimiz için mutluyuz. önemli bir küresel endüstriye çok ihtiyaç duyulan değişikliği getirin.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir