Blaze, AI destekli, kodsuz uygulama oluşturucu ile kodlamayı daha erişilebilir hale getiriyor • Tmzilla

İş dünyasının nabzını tutan, yararlı uygulamaların nasıl geliştirileceğine dair fikirleri olan, ancak temel kodlama becerilerinden ve fikirlerini hayata geçirme becerisinden yoksun pek çok insan var. Ya bu insanlar tek bir kod satırı yazmadan oluşturmak istedikleri bir uygulamayı tanımlayabilir, ardından ortak veri kaynaklarına bağlayıcılar ekleyebilir ve hatta karmaşık bir iş akışı oluşturabilseydi?

Blaze’in yapmaya çalıştığı şey bu, zaten bir şirket kurup satan iki kadın kurucunun erken aşamadaki bir girişimi. Bugün şirket, ürünün genel olarak ilk kez kullanıma sunulduğunu ve ayrıca 3,5 milyon dolarlık ön tohumlama turunu duyurdu.

“Çözdüğümüz sorun, herhangi bir ekibin koda ihtiyaç duymadan çok özel ve aynı zamanda karmaşık, yüksek düzeyde güvenli uygulamalar ve araçlar oluşturmasını sağlamak. Kurucu ortak ve CEO Nanxi Liu, Tmzilla’a verdiği demeçte, bizim için gerçekten heyecan verici parçalardan biri de yapay zeka destekli olması.

Yapay zeka destekli bitler, OpenAI API aracılığıyla sunulan doğal dil işlemedir; bu, kullanıcıların Blaze’e bir açıklama yazarak ne yapmak istediklerini basitçe söylemelerini ve ardından hizmetin koda dönüştürmesini sağlar. Şirketin kurucu ortağı ve CTO’su Tina Denuit-Wojcik, Blaze’in yazılan komutları operasyonel koda çevirmek için çok sayıda ön ve son işleme gerektirdiğini, ancak API’nin bunu yürütmeye yardımcı olduğunu açıkladı.

Denuit-Wojcik, “Kullanıcı yalnızca birkaç cümle yazabilir, ancak verilerin tüm bağlamından ve sayfada bulunan diğer şeylerden, nasıl bağlanılacağından ve hangi eylemlerin mümkün olduğundan haberdar olmamız gerekiyor” dedi.

Kullanıcılar, bir uygulama oluştururken Shopify gibi e-ticaret araçları veya Stripe gibi ödemeler gibi bağlayıcıları sürükleyip bırakabilir. Diğer önceden oluşturulmuş entegrasyonlar arasında Airtable, DocuSign, Freshdesk, Google Sheets, Salesforce ve diğerleri bulunur. Şirket, Blaze Tables adlı kendi veritabanını bile oluşturmuştur.

İnsanların oluşturmasına yardımcı oldukları uygulama türleri arasında belge portalları, müşteri başarı panoları, envanter yönetim sistemleri ve sözleşme iş akışları yer alır.

İki kurucu, 2012’de Enplug adlı bir dijital tabela şirketi kurarak on yılı aşkın bir süredir birlikte çalışıyor ve 2021’in başlarında Spectrio tarafından satın alınmadan önce (Crunchbase başına) 3,7 milyon dolar topladı. Lui, kendisinin ve Denuit-Wojcik’in ilham aldığını söylüyor. başka bir girişim başlatmak ve böyle bir araca ihtiyaç duyduklarını fark ettikleri önceki şirketlerindeki deneyimlerine dayanarak kodsuz çözümlere odaklanmaya başladılar.

Yeni şirketin bu noktaya kadar bir düzine çalışanı var. Bir şirket kuran iki göçmen kadın olarak, çeşitlilik içeren ve kapsayıcı bir ekip oluşturma ihtiyacının kesinlikle farkındalar. Ayrıca Liu, ürünün kendisinin sektörü, kodlama becerilerinden yoksun oldukları için geleneksel olarak teknik işlerin dışında bırakılan daha fazla kişiye açacağını söylüyor.

“Bence bu bizim çalışma şeklimiz gibi. Bu konuda çok düşünceliyiz. Ayrıca, bu ürünün teknik becerilere sahip olmayan daha fazla kadına nasıl yardımcı olabileceği konusunda da çok düşünceliyiz ve şimdi teknik ürünler üretebilirler,” dedi Liu.

Bugünün 3,5 milyon dolarlık yatırımı geçen yılın sonunda kapandı. Flybridge Capital ve MaC Venture Capital, çok sayıda endüstri meleğinin katılımıyla turu yönetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir