Mor soğanı sütle karıştırıp içerseniz! Mor soğanın yararları nelerdir?
En eski çağlardan beri tüketilen besinlerden biri olan soğanın beyazın yanı sıra yeşil ve mor renkleri de bulunur. İçeriğindeki sulfosid unsur …
En eski çağlardan beri tüketilen besinlerden biri olan soğanın beyazın yanı sıra yeşil ve mor renkleri de bulunur. İçeriğindeki sulfosid unsur sayesinde mor rengini alan mor soğan antioksidan bakımından epeyce zengindir. Alternatif tıp uzmanları bilhassa sütle bir arada kaynatılıp tüketildiğinde üst teneffüs hastalıklarına doğal ilaç olduğunu vurguluyor. Mor soğanın yararları nelerdir?
İnsanlık tarihiyle neredeyse tıpkı olan soğan evvelce zambakgillere mensup olduğu sav edilmişse de yapılan araştırmalarda soğanın koku ve tadı bakımından başlı başına bir cins olduğu kanısına varılmıştır. Toprağa gömülen tohumların toprak altına büyümesinden ötürü soğan yetiştiği toprağın tüm özelliğini alır. Bu sayede güçlü unsurlar içerir. Beyaz, yeşil ve mor soğanın yanı sıra arpa soğan biçiminde da boyutuna nazaran çeşitleri vardır. Besin olarak tüketilen soğan birebir vakitte alternatif tıpta ve bilimsel tıpta da ilaç imalinin ham hususunda kullanılır. İltihap temizlemede tesirli olan soğan çeşitleri ortasında antioksidan bakımından en zengini mor soğandır. Mor soğan bedende ödem tutmaz. Hür radikal hücreleri de kısa müddette bedenden atılmasını sağlar. Mor soğan çoklukla Meksika ve Şili üzere ülkelerde tüketilir. Anavatanı her ne kadar tam olarak bilinmezse de Hindistan’dan İpek yolu aracılığıyla yayıldığı kestirim edilir. Pizza ve makarna yemeklerinin soslarında kullanılan mor soğan, beyaza nazaran daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Fakat acılık bakımından da epey serttir. İçerisindeki sulfosid güçlü bir antioksidan vazifesi görür. Kimi alternatif tıp uzmanlar bilhassa kalp çarpıntısı yaşayan hastalara mor soğan suyunu önerir.
MOR SOĞANI SÜTLE KARIŞTIRIP İÇERSENİZ NE OLUR?
Alternatif tıp uzmanlarının araştırmalarına nazaran mor soğanı süt ile kaynatılıp tüketildiğinde bilhassa yüksek tansiyonu düşürmede yarar sağlar. Bunun yanı sıra bedendeki iltihabı atar. Bilhassa bayanlarda daha sık rastlanan idrar yolu enfeksiyonlarını bitirmede tesirlidir. Fakat uzmanlar yeniden de bu stil karışımları kesinlikle bir doktora başvurarak yapılmasını tavsiye eder. Güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olan mor soğan, üst teneffüs yolları hastalıklarından etkilenen boğaz ve sinüs yollarının temizlenmesini takviyeler. Bağışıklık sistemindeki antikorların sistemsiz çalışmasını önler.
MOR SOĞANIN YARARLARI NELERDİR?
- Mor soğan içerdiği bileşikler sayesinde kan oranını dengeleyerek andaki yararlı hücrelerin oranını artırır. Uzmanlar kansızlık sorunu yaşayan bireylerin günde bir bardak mor soğan suyu içmesini öneriyor.
- Tendürdiyot vazifesi olan mor soğan suyu yanık ve yaraların mikrop kapmasını önler. Şiddetli burun kanamaları esnasında mor soğanı ikiye bölün ve koklayın. Bu uygulama kanamayı kesmede yardımcı olacaktır. Tıpkı vakitte adet devrinde şiddetli yaşanan sancılar içinde birebirdir.
- Çabuk kırılan tırnaklarınızın çabuk uzamasını istiyorsanız. Bir mor soğanı kaynatın içerisine bir diş sarımsak ekleyin ve su soğuduktan sonra elinizi su da 10 dakika bekletiniz. Hem tırnaklarınızı düzgünleştirir hem de çabuk uzamasını sağlar.
- Böbrek ve safra kesesindeki taşları kuma döndürerek acı çekmeden idrar yolu ile bedenden atar. Bunun için bir mor soğanı kaynatın ve sabahları aç karna içiniz.
- Bedende oluşan ödemleri atmak içinde mor soğan suyunu aç karna tüketmenizde yarar var. Mide kanamaları ya da karın ağrıları için ise mor soğanı dilimleyiniz. Bir bardak ılık süt ile bir arada tüketiniz.
- Boğazda biriken iltihabı atmak için ise mor soğan suyunun içerisine bir yemek kaşığı bal karıştırarak tüketebilirsiniz.