Meyvelerin Sağlığa Zararları

Meyvelerin Sağlığa Zararları
Sağlıklı beslenmek deyince, herkesin aklına ilk gelen yiyeceklerin başında meyveler geliyor. Ancak meyvelerin hepsi sandığımız kadar masum değil. Özellikle kalorisi yüksek meyveler fazla tüketildiğinde kilo artışına sebep oluyor. Her meyvenin farklı yapıya sahip olması sebebiyle de bazı rahatsızlıkların tetiklenmesine sebep oluyor.
Ülseriniz var ise kavuna dikkat!
Yazın vazgeçilmezlerinden olan kavun mis gibi kokusuyla da en çok tercih edilen meyvelerden. Yaz aylarınsa vücudu serin tutan, kuru cildi nemlendiren, yaz aylarında terleme sorununu yok eden kavun, ülseri olanların korkulu rüyası haline gelebiliyor.
Karpuz şeker deposu!
Yaz aylarında kurtarıcı meyvelerden olan karpuz şeker hastalarına tavsiye edilmiyor. Şeker oranı çok yüksek olması sebebiyle şeker hastaların karpuz tüketiminden kaçınması gerekiyor. Ayrıca çok şekerli olması sebebiyle yüksek kalorili olan karpuzu diyet yapanların da kararında yemesi öneriliyor.
Böğürtlende aspirin duyarlılığı!
Böğürtlende bulunan salisilat benzeri kimyasal madde sebebiyle, aspirine karşı alerjisi olanların böğürtleni asla tüketmemesi gerekiyor. Ayrıca böğürtlen iyi yıkanmadığında ishale neden oluyor.
Şeftalinin kabuğundaki tehlike!
Şeftalinin kabuğunun yapısı itibari ile ince olması sebebiyle, bakterilerin meyve içerisine yerleşmesini önlemek açısından tarım ilacına maruz kalabiliyor. Sağlığa çok ciddi zararları olan bu böcek ilaçları ise doğuştan sakatlıklara ve kansere neden olabiliyor. Bu yüzden şeftali mutlaka kabuğu soyularak tüketilmelidir.
Armutun tansiyon düşürücü etkisi!
Düşük tansiyon problemi yaşayanlar armuttan uzak durmalıdır. Ayrıca fazla tüketildiğinde ishale sebep olduğu da bilinmektedir.