Hasta Yükünü Hafifletmek

FUMIKO CHINO: Adım Fumiko Chino ve New York City’deki Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezinde tedavi gören bir Radyasyon Onkoloğuyum. Ve meme ve jinekolojik kanserlerin tedavisinde uzmanım. Kanser bakımında erişim, satın alınabilirlik ve hakkaniyet konularına odaklanan bir araştırmam var. Ve birincil araştırma konumuz kanser bakımının finansal toksisitesi.
Finansal toksisite terimi, hastaların üstlendiği maliyetler ve bunların hayatlarını gerçekten nasıl etkilediğinin aşağı yönlü etkileri, tedavilerini karşılayabilme yetenekleri, hastaların ve ailelerinin yapmak zorunda kaldığı fedakarlıklar ve bazen artan semptom yükü, kontrolsüz hastalık ve maalesef ölüm açısından olumsuz sonuçlar. Hastalarımızın bakımlarını karşılayabilmek için bazen inanılmaz fedakarlıklar yaptıklarını biliyoruz. İflasa gidiyorlar. Evlerini kaybediyor olabilirler. Ve bir kanser teşhisi ile ilişkili nesiller arası yoksulluk olabilir.
Finansal toksisite kavramının kanserle sınırlı olmadığını biliyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nde inanılmaz derecede pahalı olan birçok sağlık eyaleti var. İnsanların astım ilaçlarını karşılayamadığını biliyoruz. Diyabet ilaçlarını karşılayamıyorlar. Ama odak noktam her zaman kanser olmuştur.
Dünyanın önde gelen onkoloji konferansı olan ASCO’da büyüyen ve gelişen araştırma konularından biri, hastalara yüklediğimiz bu idari yük kavramıdır. Diyelim ki bir kanser teşhisiniz var ve sadece tedavi ve yan etkilerle uğraşmaya ve ayrıca ailenizi ve belki de işinizi dengelemeye çalışıyorsunuz. Ancak zamanla bulduğumuz şey şu ki, bakım daha karmaşık ve maliyetli hale geldiğinden, bu idari yüklerin giderek daha fazlası hastalara yükleniyor. Bu, hastaların kısa vadeli veya uzun vadeli sakatlık için başvurmaları gerekebileceği anlamına gelir. FMLA için evrak doldurmaları gerekebilir. Ve önceki yetkilendirmeleri için fiilen bir sigorta itirazında bulunmaları gerekebilir.
Bütün bunlar anlamlı çünkü hastalarımız için ek stres ve endişe yaratıyorlar. Ve nihayetinde bunlar planlandığı gibi gitmezse, bakımın önünde gerçekten gerçek ve ölçülebilir engeller yaratabilirler. Yani bu, temel kanser tedavisinin gecikmesi anlamına gelebilir. Veya bu, insanların tedavileri tamamen atlaması gerektiği anlamına gelebilir. Ve bu aslında hastalarımız için yine daha kötü sonuçlara yol açabilir. Bu, artan semptom yükü veya hatta yine ölüm olabilir. Bu nedenle odak noktamız her zaman sonuçları iyileştirmeye çalışmak olmuştur. Ancak değişim daha çok, yaşanmış kanser deneyimini nasıl daha iyi hale getirebiliriz?
FUMIKO CHINO: Kanseri tedavi eden 40.000 onkolog ve sağlayıcının bir araya geldiği, dünyanın önde gelen kanser konferansı olan ASCO’dayım. Ve tanımladığımız şey, kanser için yeni ve yeni tedaviler. Bu, yeni ilaçlar veya yeni bakım sunum planları anlamına gelir, ancak aynı zamanda hasta merkezli bakıma artan bir odaklanma anlamına gelir.
Yani sadece ilaçlara odaklanmak yerine, aynı zamanda hastanın yaşadıklarını, yani insanların tedaviyi nasıl tolere ettiğinden, tedaviyi nasıl karşılayabildiğinden ve aslında sadece hayatta kalmadığından emin olmak istiyoruz. kanser, ancak kanser tedavisi tamamlandıktan sonra gelişen. Bu, alanımızda yeni ve gelişen bir odak haline geldi. Ve umarım bu sadece kanser bakımına değil, tıbbın tüm yönlerine uzanır, her zaman hastanın hayatını gerçekten daha uzun ve daha iyi yapan şeye odaklanırız.