D Vitamini İntihar Teşebbüsü ve Kendine Zarar Verme Riskinin Düşüklüğüyle Bağlantılı

1 Şubat 2023 – D vitamini takviyelerinin kullanılması, ABD gazilerinde intihar girişimi ve kendine zarar verme riskini azaltabilir. yeni çalışma diyor.

Özellikle, Siyah gaziler ve kan seviyeleri düşük D vitamini olanlar, takviyelere en önemli tepkiyi verdiler.

Çalışmanın ortak yazarı Jill Lavigne, “D vitamini kemik sağlığı, cilt, bağışıklık fonksiyonu, nörotransmisyon ve kalsiyum birikiminin önlenmesi gibi birçok sistemde önemli bir rol oynar, bu nedenle sahip olabileceği etkilere bakmak önemlidir” diyor. Veterans Affairs ‘Center of Excellence for Suicide Prevention’dan bir araştırmacı ve Rochester, NY’deki St. John Fisher College’da eczane uygulamaları ve yönetimi profesörü.

Önceki çalışmalar, düşük D vitamini düzeyine sahip kişilerin daha şiddetli depresyon ve intiharla ilgili davranışlara sahip olduğunu bulmuştur. Ayrıca araştırmalar, ABD ordusunda, özellikle beyaz olmayan erkeklerde ve askerlerde vitamin eksikliğinin yaygın olduğunu bulmuştur.

Askerlerin ve gazilerin de intihar girişimlerinde artış olduğu göz önüne alındığında, Lavigne ve sağlık ekonomisti ve Johns Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu’nda doktora sonrası araştırmacı olan meslektaşı PhD Jason Gibbons, D vitamini takviyesi kullanımı, kan seviyeleri ve intihar girişimleri arasındaki bağlantıları test etti. ve kasıtlı kendine zarar verme.

Lavigne, “Etkinin gücüne şaşırdık” diyor. “Bunun farklı popülasyonlar için ne anlama gelebileceği ve insanların risklerini daha iyi yönetmelerine nasıl yardımcı olabileceğimizle çok ilgileniyoruz.”

Lavigne ve Gibbons, 2010’dan 2018’e kadar D vitamini takviyesi alan veya almayan 1,3 milyon ABD gazisini inceledi. D vitamini alan yaklaşık 490.885 gazi3 ve D vitamini alan 169.241 gazi2 takviye almayan benzer demografik özelliklere ve tıbbi geçmişlere sahip eski askerlerle karşılaştırıldı.

Genel olarak, D vitamini3 kullanımı,% 45 daha düşük intihar girişimi ve kendine zarar verme riski ve D vitamini ile bağlantılıydı.2 %48 daha düşük riskle bağlantılıydı.

D vitamini arasında3 grubunda, takviye almayan 1.786 gazi (% 0.36), takviye alan 991 gazi (% 0.2) ile karşılaştırıldığında intihar girişimi veya kasıtlı kendine zarar verme durumu yaşadı. Benzer şekilde, D vitamini arasında2 grubunda, takviye almayan 878 gazi (%0.52), takviye alan 452 gaziye (%0.27) kıyasla intihar girişimi veya kasıtlı kendine zarar verdi.

Takviyelerden önce kanlarında en düşük D vitamini seviyesine sahip olan gaziler, D vitamini alırken %64 daha düşük riske sahipti.3. Ayrıca, Siyah gaziler D vitamini alırken %64 daha düşük riske sahipti.3 ve D vitamini alırken %58 daha düşük risk2.

Genel olarak, D vitamini için3, daha yüksek dozlar, kendine zarar verme ve intihar girişimlerinde daha yüksek azalmalarla bağlantılıydı.

Gibbons, “Etkiler büyüktü” diyor. “Önceki çalışmanın gösterdiği gibi, daha şiddetli depresyonu olanlar en çok fayda sağladı.”

D vitamininin neden intihar ve kendine zarar verme riskini azalttığının nedenlerini bulmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, insanlar endişeleri varsa doktorlarından D vitamini düzeylerini test etmelerini istemeyi düşünmelidir, diyor.

Gibbons, “Tipik olarak, doktorlar yalnızca bir hastanın şu anda düşük D vitamini ile ilişkili bir durumu varsa, D vitamini düzeylerini tarar” diyor. “Bu, depresyon, kaygı veya kendine zarar verme belirtileri gösterebilecek kişileri daha düzenli olarak taramamız gerektiği fikrini gündeme getiriyor.”

Lavigne ve Gibbons, ilaç etkileşimleri, besin emilimi, önerilen dozlar ve farklı kan seviyeleri gibi D vitamini takviyelerinin kullanımıyla ilgili diğer şeylerle ilgileniyorlar. Örneğin, bir kişi yeterli D vitamini seviyesine sahip olduğunda, takviyeler kendine zarar verme risklerini önemli ölçüde azaltmayabilir.

Lavigne, “Bu, yetersizliği ve eksikliği nasıl tanımladığımız sorusunu vurguluyor” diyor. “Bu tür araştırmalar, sağlığı iyileştirmek için halk sağlığı yaklaşımlarına katkıda bulunabilir.”

Lavigne, çok fazla almak mümkün olduğundan, alınacak en iyi doz hakkında bir doktorla konuşmayı öneriyor. D vitamini yağda çözünen bir vitamindir, diyor, bu da vücut tarafından tutulduğu ve suda çözünen vitaminler gibi yıkanmadığı anlamına geliyor. ABD’de çoğu yetişkin için önerilen diyet ödeneği, kişiye göre değişebilse de günde 600 birimdir.

Ayrıca, diyet takviyelerinin satılmadan önce FDA tarafından onaylanması gerekmediğinden, yüksek kaliteli markalar ve malzemeler aramak önemlidir, diyor. Örneğin, bağımsız, bilimsel kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan US Pharmacopeia (USP), bir Doğrulanmış Ürünler Listeleme çok sayıda perakendecide 100’den fazla takviye için.

Lavigne, “Orada çok çeşitli takviyeler var” diyor. “Arayabileceğiniz şeylerden biri, kalite açısından test edilmiş olduğu anlamına gelen ABD Farmakopesi etiketidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.