Beyni olumsuz etkileyen besinler nelerdir? Beyni 4 günde bozan yiyecekler…

Gün içinde tüketilen kimi besinler beyindeki hudut hücrelerinin deforme olmasına neden olur. Yapışan araştırmalarda bu besinlerin daima yorgunluk …

Gün içinde tüketilen kimi besinler beyindeki hudut hücrelerinin deforme olmasına neden olur. Yapışan araştırmalarda bu besinlerin daima yorgunluk ve baş ağrısı üzere durumlara yol açtığını belirtti. Beynin çökmesi demek tüm bedenin olumsuz etkilenmesi manasına gelir. Beyni olumsuz etkileyen besinler nelerdir? Beyni 4 günde bozan yiyecekler…

ABD’de yapılan bir araştırmada beynin hangi besinlerden olumsuz etkilendiğine bakılmış. Araştırmada denekler 4 boyunca kahvaltıda şeker ve yüksek yağlı yiyecekler tüketmişler. Daha sonra şeker ve yağlı yiyecekler tüketen bu deneklerin beyin dalgaları ve hareketleri gözlemlenmiş. Düşünme ve hatırlama hünerleri olumsuz etkilenen bu deneklerin bilişsel sıhhatlerinin günden güne bozulduğu tespit edilmiş.

BEYNİN TOKLUK SİNYALLERİ BOZULUR!

Buna benzeri bir öteki araştırma İngiltere’de yapılmış. Burada da deneklerin dikkat ve hafıza işlevleriyle bir arada ruh hallerinin de bozulduğu ortaya çıkmıştır. Tıpkı vakitte uzmanlar kiloluk ve zayıflığında beyni olumsuz etkilediğini vurguluyor. Ülkü kiloya sahip olmayan bireylerde beyin ya büsbütün açlık ya da büsbütün tokluk hisseder. Bu durumda mideye giden hudut hücrelerini pürüzler. Kalp krizi, felç inme, diyabet, kemik ve mide-bağırsak üzere hastalıklar ortaya çıkar.

BEYNİ OLUMSUZ ETKİLEYEN BESİNLER NELERDİR?

  • Ayçiçek yağı bilhassa ısı teması esnasında toksin üreterek kolesterolü yükselten unsurlar üretir. Bu hususlar kalbi olumsuz etkilediğinden bedende sağlıklı bir kan akışını da engelmiş olur. İstikrarsız kan akışı sonların sağlıklı bir formda beyne ulaşmasını mahzurlar. Bu da vakitte beyindeki sağlıklı hücrelerin azalmasına neden olur.

  • Simit, kurabiye, poğaça ve kek  üzere hamur işleri yüksek karbonhidrat içerdiklerinden fazla yağlanmaya neden olur. Fazla yağlanan beden hantallaşır. Bununla bir arada beynin kimi nöronlarında da deformeler oluşur. Yapılan araştırmalarda beyindeki nöronlar azaldıkça unutkanlık üzere rahatsızlıklarda artış olduğu tespit edilmiştir. 

  • Yapılan araştırmalarda işlenmiş sucuk, salam ve sosis üzere et eserlerinin hudut sistemini olumsuz etkilediği gözlenmiştir. Bunun sonucunda da beyinde dejeneratif beyin bozuklukları ortaya çıkar. İleri yaşlarda yaşanan alzheimner üzere hastalıkların nedenleri ortasında bu eserlerin yer aldığı biliniyor.

  • Bedene giren işlenmiş şeker kandaki şeker oranını olumsuz istikamette artırarak beyne kadar bu unsurun taşınmasına neden olur. Beyindeki şeker oranı artıkça protein azalır. Bu da sonları olumsuz tesirler. Bilhassa işlenmiş şekerler öğrenme kabiliyetini azaltır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir