2018 Yılında Yükselmesi Beklenen 10 Teknoloji

2018 Yılında Yükselmesi Beklenen 10 TEKNOLOJİ

teknoloji belki de modern dünyadaki değişimin en büyük ajanıdır. Hiçbir zaman risksiz olmasa da, teknolojik yenilikler zamanımızın en acil küresel sorunlarına yenilikçi çözümler vaat ediyor. Tüm köylere tıp araştırmalarında organların yerini alabilecek mikroçiplere güç sağlayabilen pillerden, bu yılki 10 yeni teknoloji , yaşamları iyileştirmek, endüstrileri dönüştürmek ve gezegenimizi korumak için inovasyonun gücüne dair canlı bir bakış sunuyor. Nanosensörler ve Nanotenslerin İnterneti İnternete bağlanabilen küçük sensörler Küçük güç kaynakları ve kablosuz antenlerle eşleştirilmiş ucuz mikroişlemciler ve mikroişlemcilerden inşa edilen Nesnelerin İnterneti (IoT), bilgisayar ve mobil cihazlardan sıradan evrime hızla yayılıyor. Fiziksel dünyanın parçaları: termostatlar, arabalar, kapı kilitleri, hatta evcil hayvan izci. Yeni IoT cihazları neredeyse her gün duyurulmakta ve analistlerin 2020’ye kadar çevrimiçi olmak için 30 milyara ulaşması beklenmektedir.

Borsada işlem gören bilindik bazı hisse senetleri vardır, neredeyse hiçbir zaman düşmezler ve yatırımcılarına her zaman kazandırırlar. Bu yazımızda size yılın en çok ivmelenecek 10 teknoloji hamlesinden bahsedeceğiz. Bu teknolojileri geliştirmekte olan şirketlere yatırım yapıp hisse senetlerini alabilir ve kazanç sağlayabilirsiniz. Bu makale tamamen teknoloji haberi içeriklidir ve yatırım tavsiyesi veya borsada sağlam tüyo özelliği taşımaz. Lütfen yatırım yapacağınız firmaları dikkatlice araştırdıktan sonra işlem yapınız. Ana iştigal konumuz ekonomi olmadığı için bu yazımız size borsada yıldızı parlayacak hisseler haberinden ziyade tamamen teknolojik gelişmeler içeriklidir.

Özellikle yapay zeka sistemleri tarafından izlenen ve kontrol edilen bağlı ürünlerin patlaması, sıradan şeylere şaşırtıcı yeteneklerle sahip olabilir. Örneğin, işten eve gelen sahibini tanıdığı zaman ön kapıyı açar ya da organ başarısızlık belirtileri gösteriyorsa doktora çağrılan bir kalp monitörü. Ama çevrimiçi evrende gerçek Big Bang hemen ileride olabilir. Bilim adamları nanometre ölçeğine kadar milimetrelerden veya mikronlardan gelen sensörlerin büzülmesine, canlı bedenler içinde dolaşmaya yetecek kadar küçük ve doğrudan yapı malzemelerine karışmaya başladı. Bu, tıp, enerji verimliliği ve diğer birçok sektörü yepyeni bir boyuta taşıyabilecek Nano Nesnelerin İnterneti’ne (IoNT) yönelik önemli bir ilk adımdır. Bugüne kadarki en gelişmiş nanosensörlerden bazıları, bakteriler gibi tek hücreli organizmaları modifiye etmek için sentetik biyoloji araçları kullanılarak üretilmiştir. Buradaki amaç, belirli kimyasal hedefleri tanımak, birkaç bit bilgi depolamak ve daha sonra renkleri değiştirerek veya başka kolay algılanabilir sinyaller göndererek durumlarını bildirmek için DNA ve proteinleri kullanan basit biyo-bilgisayarları moda etmektir. Cambridge’deki bir kuruluş olan Synlogic, nadir görülen metabolik bozuklukları tedavi etmek için hesaplamalı olarak etkinleştirilmiş probiyotik bakteriler türlerini ticarileştirmek için çalışıyor. Tıptan öte, bu tür hücresel nanosensörler tarımda ve ilaç üretiminde birçok kullanım bulabilir. Birçok nanosensör ayrıca, karbon nanotüpler gibi, hem algılayıp hem de sinyal alabilen, kablosuz nanoantenler olarak hareket eden biyolojik olmayan malzemelerden yapılmıştır. Çok küçük olduklarından, nanosensörler milyonlarca farklı noktadan bilgi toplayabilirler. Harici cihazlar daha sonra ışık, titreşim, elektrik akımları, manyetik alanlar, kimyasal konsantrasyonlar ve diğer çevresel koşullardaki en ufak değişiklikleri gösteren inanılmaz ayrıntılı haritalar oluşturmak için verileri bütünleştirebilir. Akıllı nanosensörlerden IoNT’ye geçiş kaçınılmaz görünüyor, ancak büyük zorlukların karşılanması gerekiyor. Teknik bir engel, bir değişikliği algılamak ve ağa bir sinyal iletmek için kendi kendine çalışan bir nanodevice için gereken tüm bileşenleri entegre etmektir. Diğer engeller arasında mahremiyet ve güvenlik konusunda sayısız sorun bulunmaktadır. Kasıtlı olarak ya da kasıtsız olarak vücuda sokulan nano-cihazlar, toksik olabilir ya da bağışıklık tepkilerini tetikleyebilir.

2018 Yılında Yükselmesi Beklenen 10 TEKNOLOJİ

teknoloji , istenmeyen gözetimi de sağlayabilir. İlk uygulamalar, nanosensörleri, endüstriyel işlemlerde kullanılan bitkiler ve bulaşıcı olmayan mikroorganizmalar gibi daha basit, daha az riskli organizmalara yerleştirerek en çok rahatsız edici sorunları önleyebilir. Geldiğinde, IoNT şehirlerimiz, evlerimiz, fabrikalarımız ve hatta vücudumuzun çok daha detaylı, ucuz ve güncel resimlerini sağlayabilir. Bugün trafik ışıkları, giyilebilir cihazlar veya gözetleme kameraları internete bağlanıyor. Sıradaki: milyarlarca nanosensör, büyük miktarlarda gerçek zamanlı bilgi toplayıp onu bulutlara ışınlıyor. Yeni Nesil Piller Büyük ölçekli güç depolama olanağı sağlar Güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesi çift haneli oranlarda büyüyor, ancak güneş batıyor ve rüzgar kaprisli olabilir. Her yıl rüzgâr çiftlikleri büyüdükçe ve güneş pillerinin daha verimli olmasına rağmen, perovskites gibi materyallerdeki gelişmeler sayesinde, bu yenilenebilir enerji kaynakları hala küresel elektrik talebinin yüzde beşinden azını karşılamaktadır. Birçok yerde, yenilenebilir enerji kaynakları, ideal koşullar olduğunda ürettikleri aşırı enerjiyi depolamak ve talep arttıkça gücü şebekeye bırakmak için uygun fiyatlı, güvenilir bir teknoloji nin olmaması nedeniyle niş rollere düşürülmektedir. Daha iyi piller, bu problemi çözebilir, bu da emisyonların olmadığı yenilenebilir enerjilerin daha hızlı büyümesini sağlayarak ve şu anda olmadan yaşayan 1.2 milyar kişiye güvenilir elektrik sağlamayı kolaylaştırır. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, bütün fabrikalara, kasabalara ve hatta yalıtılmış kırsal toplulukları birbirine bağlayan “mini-ızgaralara” hizmet edecek kadar yüksek kapasiteye sahip yeni tipte piller gösterildi. Bu piller sodyum, alüminyum veya çinko bazlıdır. Eski leadacid batarya kimyalarında kullanılan ağır metaller ve kostik kimyasallardan kaçınırlar. Gelişmiş elektronik ve elektrikli araçlarda kullanılan lityum pillerden daha ekonomik, daha ölçeklenebilir ve daha güvenlidirler.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “1”

Daha yeni teknoloji , güneş enerjisine veya rüzgar gücüne dayanan şanzıman sistemlerini desteklemek için çok daha uygundur. Örneğin geçtiğimiz Ekim ayında Fluidic Energy, Endonezya hükümetiyle, 1,7 milyon insanın evlerini elektriklendirerek, 500 uzaktaki köylere 35 megavat güneş paneli kapasitesi dağıtmaya yönelik bir anlaşma yaptığını duyurdu. Sistem, hava şartlarından bağımsız olarak güvenilir bir elektrik sağlamak için 250 megavatt’a kadar enerji depolamak üzere Fluidic’in çinko-hava pillerini kullanacak. Nisan ayında şirket, Madagaskar hükümetiyle, çinko-hava pilleri ile desteklenen güneş enerjili mini bir ızgara üzerinde 100 uzak köyü yerleştirmek için benzer bir anlaşma imzaladı. Şu anda şebekeye erişimi olmayan insanlar için – geceleri çalışmak için ışık yok, bilgi için internet yok, yıkama yapmak için güç yok ya da ekinleri sulamak için güç yok – yenilenebilir jenerasyon ve ızgara ölçekli piller kombinasyonu tamamen dönüştürücü, yoksulluk için güçlü bir antidot. Ancak daha iyi piller, zengin dünya için, önümüzdeki birkaç on yıl içerisinde elektrik üretiminden kaynaklanan çoğu karbon emisyonunu ortadan kaldırmanın zorlu görevini yerine getirme mücadelesi verdikleri için, aynı zamanda da elektrik talebinin artmakta olduğu konusunda muazzam bir söz veriyorlar. İdeal batarya henüz el altında değil. Yeni teknoloji ler daha fazla iyileştirme için bolca alana sahiptir. Ancak yakın zamana kadar, şebeke ölçekli akülerdeki gelişmeler çok az ve çok uzaktı. Bu yüzden ilerlemenin hızlanmasını görmek için sabırsızlanıyor. Blockchain Devrim niteliğindeki merkezi olmayan bir güven sistemi Blockchain – bitcoin dijital paranın arkasındaki teknoloji – tek bir kişi veya şirketin sahip olmadığı veya kontrol etmediği işlemlerin merkezi olmayan bir kamu defteridir. Bunun yerine, her kullanıcı tüm blok zincirine erişebilir ve her bir hesabın bir hesaptan diğerine aktarımı, kriptografiden alınan matematiksel teknikler kullanılarak güvenli ve doğrulanabilir bir biçimde kaydedilir. Gezegenin her tarafına dağılmış blok zincirinin kopyaları ile, etkili bir şekilde kurcalamaya karşı korumalı olarak kabul edilir. Bitcoin’in kolluk kuvvetlerine ve uluslararası para birimi kontrollerine yöneltdiği zorluklar geniş ölçüde tartışılmıştır. Ancak blockchain defterinde basit parasal işlemlerin çok ötesinde bir kullanım var.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “2”

İnternet gibi, blockchain diğer teknoloji lerin ve uygulamaların üzerine inşa edilebileceği açık, küresel bir altyapıdır. Ve internet gibi, insanların geleneksel aracıları birbirleriyle ilişkilerinde baypas etmelerini ve böylece işlem maliyetlerini düşürmelerini veya hatta ortadan kaldırmasını sağlıyor. Blok zinciri kullanılarak bireyler, ulusal sınırlar dahilinde bile bir banka hesabı olmaksızın para alışverişi yapabilir veya sigorta satın alabilirler – bu, şu anda finans kurumları tarafından yeterince kullanılmayan dünyadaki iki milyar insan için dönüştürücü olabilecek bir özelliktir. Blockchain teknoloji si, yabancıların bir avukat olmadan basit, uygulanabilir sözleşmeleri kaydetmelerini sağlar. Emlakçı, etkinlik bileti, hisse senetleri ve hemen hemen her tür mal veya mülkün bir komisyoncu olmadan satılmasını mümkün kılar. Bankalar, avukatlar ve aracı kurumlar gibi profesyonel aracılar için uzun vadeli sonuçlar, ciddi olabilir – ve mutlaka olumsuz yönde olmayabilir, çünkü bu endüstriler iş yapma maliyeti olarak çok fazla işlem ücreti öderler. Örneğin Santander InnoVentures’teki analistler, 2022 yılına gelindiğinde blockchain teknoloji sinin bankaları maliyetler için yılda 20 milyar dolar tasarruf edebileceğini tahmin ediyorlar. Bazı 50 büyük bankalar blok zinciri girişimlerini açıkladı. Yatırımcılar, geçtiğimiz yıl içinde 1 milyar dolardan fazla parayı, çok çeşitli işletmeler için blok zincirinden yararlanmak için kurulan yeni şirketlere aktardılar. Microsoft, IBM ve Google gibi teknoloji devlerinin hepsi de devam eden blok projelerine sahip. Bu şirketlerin birçoğu, internet ticaretine karışmaya devam eden gizlilik ve güvenlik sorunlarını çözmek için blockchain’i kullanma potansiyeli ile dikkat çekiyor. Blockchain işlemleri, insanlar tarafından okunamayan uzun karakter dizileri olan genel ve özel anahtarlar kullanılarak kaydedildiğinden, insanlar anonim kalmayı seçebilirken, üçüncü tarafların bir anlaşma üzerinde dijital olarak sallandıklarını doğrulamasını sağlayabilirler. Ve sadece insanlar değil: Bir kurum kamu kayıtlarını saklamak ve vaatleri yerine getirmek için blockchain’i kullanabilir. Örneğin, Birleşik Krallık’taki Cambridge Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, ilaç şirketlerinin yaklaşan klinik ilaç denemelerinin blok zincirine nasıl ayrıntılı açıklamaları gerektiğini gösterdiler. Bu durum, eğer firma, beklendiği gibi yaygın bir taktik ortaya çıkmazsa, firmaların daha sonra hedef direklerini hareket ettirmesini engelleyecektir. Londra’da belediye başkan adayı George Galloway, kentin yıllık bütçesini vatandaşların toplu denetimini teşvik etmek için blok zinciri defterine koyma önerisinde bulundu.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “3”

Blockchain teknoloji sinin belki de en büyük yararı, katılımcıların kuralların herkes için eşit olarak geçerli olduğu yerlerde dürüst çalışmalarını sağlamak için yarattığı teşviktir. Bitcoin, kaçakçılık ticaretinde bazı ünlü suiistimallere yol açmıştı ve bazı blockchain teknoloji lerinin bazı uygulamaları kaçınılmazdır. teknoloji hırsızlığı imkânsız hale getirmiyor, sadece daha zor. Ancak toplumun kamusal kayıtlarını artıran ve temsilci ve katılımcı yasal ve yönetişim sistemlerini güçlendiren bir altyapı olarak, blockchain teknoloji sinin gizlilik, güvenlik ve veri taşıma özgürlüğünü artırma potansiyeli vardır – ki bu kesinlikle hayat, özgürlük ve mutluluk. İki Boyutlu Malzemeler “Harika malzemeler” giderek daha uygun hale geliyor Yeni malzemeler dünyayı değiştirebilir. Bronz Çağı ve Demir Çağı hakkında konuşmamızın bir nedeni var. Beton, paslanmaz çelik ve silikon, modern dönemi mümkün kıldı. Şimdi, her biri tek bir atom katmanından oluşan yeni bir malzeme sınıfı, geniş bir potansiyele sahip olarak ortaya çıkmaktadır. İki boyutlu malzeme olarak bilinen bu sınıf, son birkaç yılda, kafes benzeri karbon katmanları (grafen), bor (borofen) ve altıgen bor nitrür (aka beyaz grafen), germanyum (germanen), silikon (silis) içerecek şekilde geliştirilmiştir. ), fosfor (fosfor) ve kalay (stanene). Daha 2 boyutlu materyaller teorik olarak gösterilmiş, ancak henüz sentezlenmemiş, örneğin karbondan grafyne olarak gösterilmiştir. Her biri heyecan verici özelliklere sahiptir ve çeşitli 2-D maddeler daha yeni malzemeler inşa etmek için Lego tuğlaları gibi birleştirilebilir. Monopolimerlerde bu devrim 2004 yılında, iki bilim insanının Scotch teypini kullanarak 2-D grafenini yaratmasıyla başlamıştır – muhtemelen Nobel ödüllü bilimin anaokulu sınıflarında bulunan bir araç kullanılarak yapıldığı ilk kez. Grafen, çelikten daha güçlüdür, elmasdan daha serttir, neredeyse her şeyden daha hafiftir, şeffaf, esnek ve ultrailetkenli bir elektrik iletkendir. Aynı zamanda, moleküler ağ gözünden serbestçe akan su buharı dışındaki çoğu madde için de su geçirmezdir. Başlangıçta altından daha pahalı olan grafen, gelişmiş üretim teknoloji leri sayesinde fiyatlarda yuvarlandı. Altıgen bor nitrür şimdi de ticari olarak temin edilebilir ve benzer bir yörüngeyi takip edecek şekilde ayarlanır. Grafen, su filtrelerinde kullanmak için yeterince ucuz hale gelmiş, bu da tuzdan arındırma ve atık su arıtımını çok daha uygun maliyetli hale getirebilir.

Maliyet düşmeye devam ettikçe, şehir parkını temizlemek için yol kaplama karışımlarına veya betona grafen ilave edilebilir – diğer güçlü yanlarının üstüne, malzeme karbon monoksit ve nitrojen oksitleri atmosferden emer. Diğer 2 boyutlu materyaller muhtemelen grafenin sahip olduğu yörüngeyi takip eder, aynı zamanda yüksek hacimli uygulamalarda maliyet düşüşleri olarak ve teknoloji gibi yüksek değerli ürünlerde, benzersiz özelliklerinden yararlanma yollarını araştırarak, kullanım bulmaya devam edecektir. Örneğin, grafen, giysilerin içine dikilen esnek sensörler yapmak için kullanılmıştı – ya da şimdi 3-D, yeni ilave üretim teknikleri kullanılarak doğrudan kumaşlara basıldı. Polimerlere eklendiğinde grafen daha güçlü uçak kanatları ve bisiklet lastikleri sağlayabilir. Altıgen bor nitrür, lityum iyon pilleri ve süper kapasitörleri geliştirmek için grafen ve bor nitrür ile birleştirilmiştir. Daha küçük hacimlere daha fazla enerji depolayarak, malzemeler şarj sürelerini kısaltabilir, pil ömrünü uzatabilir ve akıllı telefonlardan elektrikli araçlara kadar her şey için daha az ağırlık ve israfı azaltabilir. Yeni materyaller çevreye girdiğinde, toksisite her zaman bir endişe kaynağıdır. Dikkatli olmak ve sorunlara dikkat çekmek akıllıcadır. Grafinin toksikolojisine ilişkin on yıllık araştırma, bugüne kadar, sağlık veya çevre üzerindeki etkilerine dair endişeleri ortaya çıkaran hiçbir şey vermedi. Ancak çalışmalar devam ediyor. 2-D malzemelerin icadı, teknoloji uzmanları için yeni bir güçlü araçlar kutusu yarattı. Bilim adamları ve mühendisler, geniş bir fonksiyon yelpazesi için optimize edilmiş özel malzemeler üretmek için her biri benzersiz optik, mekanik ve elektriksel özelliklere sahip olan bu ultra ince bileşikleri heyecanla karıştırıyor ve eşleştiriyorlar. 20. yüzyıl sanayileşmesinin temelleri olan çelik ve silikon, karmakarışık ve kaba görünüyor. Otonom Araçlar Kendi kendine sürüş arabaları beklenenden daha erken geliyor Otomobilin yükselişi modern toplumu dönüştürdü. Nerede yaşadığımızı, neyi satın aldığımızı, nasıl çalıştığımızı ve kimi arkadaş olarak adlandıracağımızı değiştirdi. Arabalar ve kamyonlar olağan hale geldikçe, tüm iş sınıflarını yarattılar ve diğer meslekleri eskimiş hale getirdiler. Şu anda ulaşımda eşit derecede dönüştürücü bir teknoloji k değişimin zirvesindeyiz: İnsanların yönlendirdiği araçlardan, kendilerini süren araçlara. Otonom araçların toplum üzerindeki uzun vadeli etkisi öngörmek zor olmakla birlikte, abartmak da zordur. Tek kesinlik, bu teknoloji nin her yerde olduğu her yerde, hayatın ondan farklı olacağıdır. Google ve diğer şirketler, uzun süredir kendi kendine giden araçları test ediyor ve iyi bir başarı elde ediyor. Bu otomobiller, herhangi bir insan müdahalesi olmaksızın, daha karmaşık ve hızla değişen trafik durumlarında rotalarda gezinmek için yerleşik radarlardan, kameralardan, ultrasonik menzil bulma araçlarından, GPS’ten ve depolanmış haritalardan çok miktarda duyusal veriyi işliyor. Ancak, otonom yetenekli araçların tüketici kullanımı daha yeni başlıyor.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “4”

Adoption, sıradan arabalarda giderek artan akıllı güvenlik ve rahatlık özelliklerinin istikrarlı bir şekilde uygulanmasıyla kademeli olarak ilerleyecektir. Bazı modellerde, örneğin, el ile paralel park etme, otomatik şerit tutma, acil durum frenleme ve hatta yarı otonom hız sabitleme sistemi bulunmaktadır. Geçtiğimiz Ekim ayında, Tesla Motors, araçlarının sahiplerinin indirmesi için sınırlı sayıda kendi kendine sürüş operasyonu sağlayan bir yazılım paketi hazırladı. Bu eğilim, teknoloji gibi olgunlaştıkça devam edecek ve yasal ve düzenleyici engeller düşmeye başladı. Yarımdozen devletler zaten otonom kara taşıtlarına yetki verdiler ve daha fazlasını yapmayı planlıyorlar. Otomobil sigortacıları ve yasa koyucuları arasında, kendi kendine giden araçların kazalara girmesi durumunda, kaza ve kazaların nasıl karşılanacağına dair tartışmalar devam ediyor. Bu araçların, sürücüden ortalama olarak çok daha güvenli olduğu tahmin edilmesine rağmen, işlenmiş arabalar bugün. Bu cephede iyileştirme için bolca yer var. Amerika Birleşik Devletleri’nde, çarpışmalar ve çarpışmalar 30.000’den fazla yaşamı talep ediyor ve yılda yaklaşık 2.3 milyon yaralanmalara neden oluyor. Kendinden tahrikli sistemlerde hatalar olabilir – bunları çalıştıran yazılım karmaşıktır – ancak günümüzde en yaygın çarpışma nedenleri olan sayısız dikkat dağıtıcı ve risk alma davranışlarından kurtulmuşlardır. Yakın vadede, sadece kazaları önlemek için çalışan ancak sürücüyü sorumlu bırakan yarı-otomatik güvenlik sistemleri, insanın sürüş maliyetini önemli ölçüde azaltacaktır. Otomobil ve kamyonların rutin bir şekilde, hiç kimsenin içinde olmasa bile, kendilerini yönlendirmek için güvendiği bir zamanda, çok daha derin dönüşümler uygulanacaktır. Daha sonra özel araç mülkiyeti, modern yaşamın gerekliliği olarak bugün pek çok insan için gerekli olabilir. Paylaşılan arabalar ve sürücüsüz taksi ve teslimat hizmetleri norm haline gelebilir. Bu geçiş, yaşlı ve çirkin (nüfusun artan bir kesimi) – “yaşlanmak” için daha incelikli bir şekilde yardımcı olabilir. Paylaşılan programlanabilir araçlar, yerel park yapılarına olan ihtiyacı azaltabilir, kazaları önleyerek tıkanıklığı azaltır ve daha yüksek hızlarda ve daha yakın mesafelerde güvenli seyahat sağlar ve çok sayıda ikincil fayda sağlar. Her teknoloji gibi, otonom araçlar da dezavantajları içerecektir. Bazı uzak yerlerde, ticari sürüş artık sürdürülebilir bir kariyer olmayabilir. Paylaşılan araçlar bazı mahremiyet ve güvenlik kaygılarını artırıyor. Bazı bölgelerde, araç erişiminin artan satın alınabilirliği, trafik ve kirlilik sorunlarını hafifletmek yerine, büyük ölçüde şiddetlendirebilir.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “5”

Ancak, kendi kendini süren araçların ve kamyonların bir çok faydası, geniş çapta benimsenme biçimlerinin, ne zaman değil, bir sorusu olduğu konusunda oldukça zorlayıcıdır. Organs-on-chips Tıbbi test amaçlı organlar yerine cips kullanmak Hollywood’un özel efekt mağazalarının dışında, biyoloji laboratuvarlarında yüzen insan organlarını bulamazsınız. Vücudun dışında bir organı sürdürmekle ilgili tüm teknik zorlukları bir kenara bırakın – tam organlar, deneylerde kullanılacak transplantlar kadar çok değerlidir. Ancak, bir çok önemli biyolojik çalışma ve pratik ilaç testi, sadece çalıştığı gibi bir organı inceleyerek yapılabilir. Yeni bir teknoloji minyatür, mikroçipler üzerinde insan organlarının fonksiyonel parçalarını büyüterek bu ihtiyacı doldurabilir. 2010 yılında, Wyss Enstitüsü’nden Donald Ingber, türünün ilk örneği olan çip üzerinde akciğer geliştirdi. Özel sektör hızlı bir şekilde, Wigan Enstitüsü’nden Ingber ve diğerleri tarafından yönetilen Emulate gibi şirketler ile ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı DARPA da dahil olmak üzere sanayi ve hükümet araştırmacıları ile ortaklıklar kurdu. Şimdiye kadar, çeşitli gruplar, akciğer, karaciğer, böbrek, kalp, kemik iliği ve kornea minyatür modelleri yapma başarısını bildirmiştir. Diğerleri kesinlikle takip edecek. Her bir yongadaki organ, kabaca USB bellek çubuğunun büyüklüğündedir. Esnek, yarı saydam bir polimerden yapılmıştır. Mikroakışkan tüpler, her biri bir milimetreden daha küçüktür ve ilgili organdan alınan insan hücreleri ile kaplanmış olup, çip içindeki karmaşık modellerde çalışmaktadır. Besinler, kan ve deneysel ilaçlar gibi test bileşikleri tüplere pompalandığında, hücreler bir canlı organın bazı temel işlevlerini çoğaltır. Çipin içindeki odalar, bir akciğerdeki küçük bir hava kesesi gibi bir organ dokusunun özel yapısını simüle etmek üzere düzenlenebilir. Örneğin bir kanaldan geçen hava, daha sonra insan solunumunu çok doğru bir şekilde simüle edebilir. Bu arada, diğer tüpler aracılığıyla bakterilerle bağlanmış kan pompalanabilir ve bilim adamları hücrelerin enfeksiyona nasıl tepki verdiğini gözlemleyebilirler. teknoloji , bilim adamlarının daha önce hiç görülmemiş biyolojik mekanizmaları ve fizyolojik davranışlarını görmelerini sağlar. Organ mikroçipleri de yeni ilaçlar geliştiren şirketlere bir destek sağlayacaktır. İnsan organlarını taklit etme yetenekleri, ilaç adaylarının daha gerçekçi ve doğru testlerine olanak tanır. Örneğin, geçen yıl, bir grup, endokrin hücrelerin hormonları kan akışına salgılama şeklini taklit etmek için bir çip kullanmış ve bunu diyabet ilacı üzerinde çok önemli testler yapmak için kullanmıştır. Diğer gruplar kişiselleştirilmiş tıpta yongalardaki organların kullanımını araştırıyorlar. Prensip olarak, bu mikroçipler, hastaların kendilerinden türetilen sap hücreleri kullanılarak yapılandırılabilir ve daha sonra başarılı olma olasılığı daha yüksek olan bireysel terapileri tanımlamak için testler yapılabilir. Minyatür organların, ilaç endüstrisinin deneysel bileşiklerin hayvan testine olan bağımlılığını büyük ölçüde azaltacağını umuyoruz. Her yıl bu tür testlere milyonlarca hayvan kurban ediliyor ve bu uygulama ısınan tartışmayı kışkırtıyor. Etik etkenler bir yana, son derece savurgan olduğu kanıtlanmıştır — hayvan deneyleri, nadiren insanların aynı ilaca nasıl tepki vereceğine dair güvenilir içgörüler sağlar. Minyatür insan organları üzerinde yapılan testler daha iyi olabilir.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “6”

Askeri ve biyodefence araştırmacıları, hayatlarını farklı bir şekilde kurtarmak için yongalardaki organların potansiyelini görüyorlar. Simüle edilmiş akciğer ve bunun gibi diğer cihazlar, biyolojik, kimyasal veya radyolojik silahlara verilen tepkileri test etmenin bir sonraki büyük adımı olabilir. Bu açık etik nedenlerden dolayı, bugün bunu yapmak mümkün değildir. Perovskit Güneş Pilleri Her yerde bulunan güneş enerjisi üretimine doğru ilerlemek Şu anda dünya pazarına hakim olan silikon güneş pilleri üç temel sınırlamadan muzdariptir. Silikon yerine perovskite kullanan yüksek verimli güneş pilleri üretmenin yeni bir yolu, üçünü aynı anda ele alabilir ve güneş ışığından elektrik üretimini güçlendirebilir. Silikon fotovoltaik (PV) hücrelerin ilk büyük sınırlaması, doğada nadiren ihtiyaç duyulan saf, elemental formda bulunan bir malzemeden yapılmasıdır. Silikon dioksit (sahil kumu) şeklinde silikon sıkıntısı olmamasına rağmen, ona bağlı olan oksijenden kurtulmak için muazzam miktarda enerji gerekir. Tipik olarak, üreticiler bir dioksit ark fırında 1500-2000 santigrat derecede silikon dioksit eritir. Bu tür fırınları çalıştırmak için gereken enerji, silikon PV hücrelerinin üretim maliyeti üzerinde temel bir alt sınır koyar ve ayrıca imalatlarından kaynaklanan sera gazı emisyonlarına katkıda bulunur. Perovskites – çoğunlukla karbon ve hidrojenden yapılan organik moleküllerin kurşun gibi bir metal ile ve üç boyutlu kristal kafes içinde klor gibi bir halojenle bağlandığı geniş bir malzeme sınıfı çok daha ucuza yapılabilir. daha az emisyon. Üreticiler sıvı çözeltileri toplu halde karıştırabilir ve daha sonra perovskitleri hemen hemen her şekle sahip yüzeylere ince film olarak yatırabilir, fırın gerektirmez. Filmin kendisi çok az ağırdır. Bu özellikler bu nedenle, sertliği ve ağırlığı olan silikon güneş pillerinin ikinci büyük sınırlamasını ortadan kaldırır. Silikon PV hücreleri, düz ve ağır panellerde muhafaza edildiğinde en iyi şekilde çalışır. Ancak bu paneller, büyük ölçekli kurulumları çok pahalı hale getiriyor, bu da kısmen onları genellikle çatılarda ve büyük güneş “çiftlikleri” nde görüyor. Geleneksel güneş pillerinin üçüncü ana sınırlaması, yüzde 25 oranında sıkışmış olan güç dönüştürme verimliliği. 15 yıl için. İlk tanımlandıkları zaman, perovskites çok daha düşük verimlilik sundu. 2009 yılında kurşun, iyodür ve metilamonyumdan oluşan perovskit hücreler, güneş ışığının yüzde 4’ünden daha azını elektriğe çevirdi. Ancak, perovskites’teki iyileşme hızı, kısmen, bu malzeme sınıfında binlerce farklı kimyasal bileşimin mümkün olması gerçeğinden dolayı, olağanüstü olmuştur.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “7”

2016 yılına kadar, perovskit güneş pili verimliliği yüzde 20’nin üzerindeydi – sadece yedi yıl içinde beş kat artış ve son iki yıl içinde verimlilikte çarpıcı bir iki kat artış. Artık silikon PV hücreleriyle ticari olarak rekabet ediyorlar ve perovskites’in verimlilik sınırları hala daha yüksek olabilirdi. Silikon PV teknoloji si artık olgunken, perovskit PV’ler hızla gelişmeye devam ediyor. Araştırmacılar, perovskites ile ilgili bazı önemli sorulara, yıllarca süren hava koşullarına maruz kaldıklarında ne kadar dayanıklı olacaklarını ve üretimini küresel pazarda silikon gofretlerle rekabet edebilecek kadar büyük miktarlarda üretmek için nasıl sanayileştireceklerini sormalılar. Ancak, bu yeni hücrelerin nispeten küçük bir başlangıç ​​kaynağı bile, herhangi bir elektrik şebekesine henüz bağlı olmayan uzak yerlere güneş enerjisinin getirilmesinde önemli olabilir. Gelişmekte olan batarya teknoloji si ile eşleştirildiğinde, perovskit güneş pilleri şu anda güvenilir elektrikten yoksun 1,2 milyar insanın hayatını değiştirmeye yardımcı olabilir Açık Yapay Ekosistem Yapay ve bağlamsal zekâdan CEO’ların ve ünlülerin sıradan işçilerin üzerinde sahip oldukları avantajlardan biri de Günlük hayatın ilgisiz, zaman alıcı yönlerini ele almak için çok zaman harcamalıyız: randevuları planlamak, seyahat planları yapmak, istedikleri bilgiyi aramak. Seçkinler, böyle şeylerle başa çıkabilen kişisel asistanlara sahiptir. Ama yakında – belki bu yıl bile – açık bir AI ekosisteminin ortaya çıkışı sayesinde, çoğumuz bu lüksü ayda birkaç latte bedel karşılığında karşılayabileceğiz. AI burada elbette yapay zekaya işaret eder. Apple’s Siri, Microsoft’un Cortana’sı, Google’ın OK Google’ı ve Amazon’un Yankı hizmetleri, doğal dil işlemeyi kullanarak konuşmadan sorular çıkardıklarında ve bir restoran aramaya, arabayla yol tarifleri gibi sınırlı birtakım yararlı şeyleri yaptıklarından dolayı çok şıklar. Bir toplantı için açık bir yuva bulun veya basit bir web araması yapın. Ancak çoğu kez yardım isteğine verdikleri yanıt “Üzgünüm, bunu bilmiyorum” veya “web’de bulduğum şey”. Bu dijital asistanları asla bir insan kimliği için karıştırmayacaksınız. Üstelik, bu sistemler, girişimcilerin yeni özelliklere sahip olmaları için tescilli ve zorludur. Ancak, geçtiğimiz birkaç yılda, ortaya çıkan birçok teknoloji , çok daha güçlü, insan benzeri dijital asistanları – yani açık bir AI ekosistemi haline getirmeyi – daha kolay hale getirecek şekilde birbirine bağlanmıştır. Bu ekosistem sadece mobil cihazlarımıza ve bilgisayarlarımıza değil, mesajlarımıza, irtibatlarımıza, mali kaynaklarımıza, takvimlerimize ve çalışma dosyalarımıza da – yatak odasındaki termostatı, banyodaki ölçeği, bileğindeki bileğe – bile bağlar. araba yolunda. İnternet’in Nesnelerin İnterneti ve kendi kişisel verilerinizle birbirine bağlanması, bir AI ile söylenen konuşmalar aracılığıyla hemen hemen her yerde anında erişilebilir durumdadır. Önümüzdeki birkaç yıl içinde milyonlarca insan için daha yüksek üretkenlik ve daha iyi sağlık ve mutluluk ortaya çıkabilir. Anonimleştirilmiş sağlık verilerini bir araya getirerek ve bireylere kişiselleştirilmiş sağlık tavsiyeleri sağlayarak, bu tür sistemler sağlıkta önemli iyileşmelere ve sağlık hizmetleri maliyetlerinde azalmalara yol açmalıdır. AI’nın finansal hizmetlere uygulanması, kasıtlı (hileli) olanların yanı sıra, yaşlanan bir nüfusa yeni bir koruma katmanı sunan kasıtsız hataları da azaltabilir. Bu teknoloji de bugüne kadar büyük ölçüde eksik olan gizli içerik bağlamdır. Şimdiye kadar, makineler işimizin, bedenlerimizin ve hayatlarımızın detaylarına büyük ölçüde habersizdir. Bir insan PA, kesintili, stresli, bıkkın, yorgun veya aç olduğunuzu bilir. PA, sizin için neyin önemli olduğunu ve ayrıca kaçınmak istediğinizi de bilir. AI sistemleri, bu becerileri kazanabilmeleri için bağlamsal ipuçlarını edinme ve yorumlama yeteneğini kazanmaktadır. Başlangıçta bu AI yardımcıları insan çeşitliliğinden daha iyi performans göstermese de, yararlı olacaklardır – ve kabaca bin kat daha ucuzdur. Çeşitli şirketler zaten bu yeteneklerden bazılarına sahip AI sistemlerini göstermiştir.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “8”

Microsoft Research, bir çağrı almak için çok meşgul olduğunuz (ve hangi çağrıları dikkate almadan gelmesi gerektiğini) ve muhtemelen toplantıları kendiniz seçeceğiniz zamanlarda otomatik olarak programlayan bir kişi yaptı. Angel.ai gibi diğer şirketler, sade İngilizceye dayalı isteklere göre tercihlerinize ve kısıtlamalarınıza uyan uçuşları arayan hizmetleri tanıttılar. İnsan hakları uzmanları arasında takdir ve sadakat ödüllendirildikleri gibi, dijital sürümler de yalnızca onlara güvenliğimiz ve gizliliğimize güvenirsek, başarılı olacaktır. Satıcılar, satın alma seçimlerimizi etkilemek için bu sistemleri kullanmaya çalışacaklardır. Ne zaman ve ne kadar rahat olduğumuza karar vermeliyiz. Optogenetik Genetiği değiştirilmiş nöronları kontrol etmek için ışık kullanma Beyinler — farelerde olduğu gibi nispeten basit olanlar bile- karmaşıklıklarında göz korkutucudur. Nörobilimciler ve psikologlar, beyinlerin çeşitli uyaranlara nasıl tepki verdiğini gözlemleyebilir ve hatta genlerin beyinde nasıl ifade edildiğini haritalandırdılar. Ancak, nöronların ve diğer beyin hücrelerinin ne zaman açılıp kapanmadığını kontrol etmenin hiçbir yolu olmadığından araştırmacılar, beyinlerin, yaptıkları şeyi nasıl yaptıklarını açıklamakta zorlandılar, en azından, tam olarak anlamak ve nihayetinde iyileşmek için gerekli olan detayda değillerdi. Parkinson hastalığı ve majör depresyon gibi. Bilim adamları, nöronal aktiviteyi kaydetmek için elektrot kullanmaya çalıştılar ve bu bir ölçüde işe yarıyor. Fakat bu ham ve kesin olmayan bir yöntemdir, çünkü elektrotlar yakındaki her nöronu uyarır ve farklı beyin hücreleri türlerini ayırt edemez. Nörojenetikçiler, nöronların ışığın belirli renklerine tepki vermesini sağlamak için genetik mühendisliğini kullanmanın bir yolunu gösterdikleri 2005 yılında bir atılım gerçekleşti. Optogenetik olarak bilinen bu teknik, 1970’lerde rhodopsin olarak bilinen ve opsin gen ailesi tarafından kodlanan pigment proteinleri üzerine yapılan araştırmalar üzerine inşa edilmiştir. Bu proteinler, ışıkla aktive olan iyon pompaları gibi çalışır. Gözler eksik olan mikroplar, gelen ışıktan enerji ve bilgi elde etmeye yardımcı olmak için rodopsin kullanırlar. Bir veya daha fazla opsin genini farelerde belirli nöronlara sokarak, biyologlar şimdi özel nöronları istendiğinde veya açarak açmak için görünür ışığı kullanabilirler. Yıllar boyunca, bilim adamları bu proteinlerin versiyonlarını, koyu kırmızıdan yeşile sarıdan maviye kadar değişen farklı renklere yanıt veren uyarlamışlardır. Farklı hücrelere farklı genler koyarak, bir nöron ve daha sonra komşularının birçoğunu kesin olarak zamanlanmış bir dizide aktive etmek için çeşitli renklerin ışık sinyallerini kullanırlar. Bu önemli bir ilerlemedir, çünkü yaşam beyinlerinde zamanlama her şeydir. Bir anda verilen bir sinyal, birkaç milisaniye sonra gönderilen aynı sinyalden tam tersi etkiye sahip olabilir. Optogenetiğin icadı, beyin bilimlerindeki ilerlemenin hızını büyük ölçüde hızlandırdı. Ancak deneyciler, beyin dokusuna derin bir ışık verme zorluğuyla sınırlıydı. Her biri bir nörondan daha büyük olan ultra ince, esnek mikroçipler, sinirleri kablosuz kontrol altına almak için enjekte edilebilir cihazlar olarak test ediliyor. Üstte yatan dokuya en az düzeyde zarar veren bir beynin içine yerleştirilebilirler.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “9”

Optogenetik, Parkinson hastalığında titreme, kronik ağrı, görme bozukluğu ve depresyon gibi beyin bozukluklarına yeni kapılar açtı. Beynin nörokimyası bazı beyin durumları için açıkça önemlidir, bu nedenle ilaçlar semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilir – bir noktaya kadar. Fakat beynin yüksek hızlı elektrik devresinin de bozulduğu durumlarda, özellikle yeni ortaya çıkan kablosuz mikroçip teknoloji si ile geliştirildiğinde, optogenetik araştırmalar tedaviye yeni yollar sunabilir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, bazı durumlarda, bazı nöronların kapanmasını sağlayan non-invaziv ışık terapisinin, kronik ağrıları tedavi edip, ooidlere karşı hoş bir alternatif sağladığını göstermektedir. Dünyada dört kişiden birini etkileyen ruhsal bozukluklar ve önde gelen bir özür kaynağı olan psikiyatrik hastalıklar ile, ileri optogenetiğin sağlayacağı beynin daha iyi anlaşılması, çok yakında yetişemez. Sistemler Metabolik Mühendislik Yenilenebilir kaynakların mikroorganizmalarından elde edilen kimyasallar Her gün satın aldığımız ve kullandığımız ürünleri (plastiklerden ve kumaşlardan kozmetik ve yakıtlara kadar) kökenine geri götürün ve büyük çoğunluğun derinden gelen malzemeler kullanılarak yapıldığını göreceksiniz. yeraltı. Modern yaşamın ürünlerini üreten fabrikalar, çeşitli ve büyük miktarlarda kimyasallar üretirler. Ve bu kimyasallar, başta hammaddeler olmak üzere – hammaddelerini diğer birçok bileşiğe dönüştüren fosil yakıtlarla beslenen bitkilerden gelmektedir. İklim için çok daha iyi olurdu ve belki de küresel ekonomi için daha iyi olurdu, sanayiye petrol, gaz ve kömür yerine yaşayan organizmalardan kimyasal girdilerin çoğunu yapmak. Zaten tarım ürünlerini bu şekilde kullanıyoruz, elbette pamuklu giysiler giyiyoruz ve ahşap evlerde yaşıyoruz, ancak bitkiler tek içerik kaynağı değil. Mikroplar, uzun vadede, şimdi verilmiş olan inanılmaz çeşitlilikteki özelliklerde ucuz malzemeler yapmak için daha fazla potansiyel sunmaktadır. Modern yaşamın hammaddelerini zeminden kazmak yerine, onları yaşayan mikroorganizmalarla dolu dev biyoreaktörlerde “demlemek” yerine biz üretebiliriz. Biyo bazlı kimyasal üretimin gerçekten kalkması için, hem fiyat hem de performans açısından geleneksel kimyasal üretim ile rekabet etmek zorundadır. Bu hedef, sistem metabolik mühendisliğindeki ilerlemeler sayesinde, mikropların biyokimyasını ikiye katlayan bir disiplin, bu sayede daha fazla enerji ve kaynakların yararlı kimyasal ürünleri sentezlemesine yol açıyor. Bazen tweaks, organizmanın genetik yapısını değiştirmeyi içerir ve bazen de daha karmaşık bir mikrobiyal metabolizma mühendisliği ve biraraya getirme koşullarını bir sistem olarak içerir. Sentetik biyoloji, sistem biyolojisi ve evrimsel mühendislik alanındaki son gelişmelerle birlikte, metabolik mühendisler artık geleneksel araçlarla (ve dolayısıyla pahalı) üretilmesi zor olan kimyasalları üreten biyolojik sistemler oluşturabilirler.

2018 YILININ TEKNOLOJİ TRENDLERİ: BEKLENEN TEKNOLOJİ “10”

Son zamanlardaki başarılı bir gösteride, mikroplar, cerrahi dikişlerde, implantlarda ve protezlerde ve aynı zamanda kanser ve enfeksiyonlar için ilaç dağıtım materyallerinde kullanılan PLGA [poli (laktat-ko-glikolat)], implante edilebilir, biyolojik olarak parçalanabilir bir polimer haline getirmek üzere özelleştirildi. Sistem metabolik mühendisliği ayrıca ağrı tedavisi için opioidler oluşturan maya suşları oluşturmak için kullanılmıştır. Bu ilaçlar dünyada, özellikle de ağrının günümüzde yetersiz bir şekilde yönetildiği gelişmekte olan dünyada çok ihtiyaç duyulmaktadır. Metabolik mühendisliği kullanılarak yapılabilecek kimyasal madde aralığı her yıl genişlemektedir. Tekniğin şu anda petrokimyasallardan yapılan tüm ürünleri çoğaltması mümkün olmamakla birlikte, fosil yakıtlardan hiçbir zaman ekonomik olarak elde edilemeyecek yeni kimyasallar üretmesi muhtemeldir -özellikle de çok pahalı olan karmaşık organik bileşikler çıkarılmalıdır çünkü bunlar onları sadece küçük miktarlarda yapan bitkilerden veya hayvanlardan. Fosil yakıtlardan farklı olarak, mikroplardan üretilen kimyasallar süresiz olarak yenilenebilir ve nispeten az sera gazı açığa çıkarır – aslında, bazıları karbon dioksit veya metanı absorbe ederek ve sonunda gömülü olan ürünlere dahil ederek Dünya’dan atmosfere karbon akışını tersine çevirme potansiyeline sahip olabilir. katı atık olarak. Biyokimyasal üretimin büyük endüstriyel kullanıma kadar ölçeklendirilmesi nedeniyle, hem arazi kullanımı için gıda üretimi ile rekabet etmek hem de mühendislik ürünü mikroorganizmaların kazara çevreye salınmasını önlemek önemlidir. Bu yüksek derecede işlenmiş mikropların vahşi doğada büyük bir dezavantaja sahip olmalarına rağmen, onları güvenli bir şekilde tanklarında tutmak, insanlığın ve çevrenin yararına yararlı şeyler yapmaktan mutluluk duymak en iyisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort ataşehir escort anadolu yakası escort ankara escort casinoslot deneme bonusu deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler ataşehir escort rape xxx sexy porn Chubby old porn with dark dudes şişli escort
mecidiyeköy escort ankara escort deneme bonusu veren siteler Betoffice Deneme Bonusu Veren Siteler Galabet mamigeek.com Padişahbet lec.com.tr kec.com.tr lul.com.tr