KVKK ‘efsane’ indirimlere karşı uyardı

KVKK ‘efsane’ indirimlere karşı uyardı


Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), özellikle “söylence kasım”, “söylence altınç” ve farklı isimlerle yapılan indirim kampanyaları nedeniyle internetten alışverişin arttığı dönemlerde, kişisel verilerin korunması namına alıcılara güvenirlik ve şifre değişikliğini dahi içeren tek sıra uyarıda bulundu.


İnternetten alışverişin giderek arttığı son yıllarda güvenirlik ve alıcının kişisel verilerinin izinsiz şekilde işlenmesi gibi türlü sorunlarla karşılaşılabiliyor.


Her yılın kasım ayında “söylence kasım”, “söylence altınç” ve farklı isimlerle yapılan kampanya dönemlerinde yerde risk henüz fazla ön plana çıkıyor.


KVKK, internet alışverişlerinde kişisel verilerin korunması için yapılması gerekenlere yönelik önerilerde bulundu.


KVKK’nın tavsiye ve önerileri şunlar:


– Güvenliğinden emin olunmayan açınık-postalar açılmamalı


– Kampanya mesaj ve bildirimlerinin orijinal kaynağından gelip gelmediği kontrol edilmeli.


– İnternet sitesinin ilişki adresinin doğruluğundan emin olunmalı.


– Alışveriş yapılan sitenin 3D güvenli ödeme yöntemi ve SSL sertifikasının bulunup bulunmadığı ile sitenin iletişim bilgileri kontrol edilmeli.


– Alıcılar, mutlaka kişisel verilerin işlenmesine ilişkin il metnini incelemeli.


– Ödeme esnasında fiziki kart bilgileri yerine sanal kart bilgileri kullanılmalı.


– Mümkünse işlemler şahsi cihazlar üzerinden gerçekleştirilmeli.


– Şüpheli işlemlere karşı şifre ve parolalar güncellenmeli.


– Güvenliğinden emin olunmayan açınık-postalar ve ekleri açılmamalı.


– Sahte uygulamalara ve sahte bağlantılara karşı titiz olabilmek namına işlem yaparken ivedi edilmemeli.


– Yapılacak işlemlerle ilgisi olmayan bilgiler istendiği takdirde sorgulayıcı olunmalı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.

About Post Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Generated by Feedzy