Bir Komedi Yazarı: Can Yılmaz

Bir komedi yazarı: Can Yılmaz
Uzun zaman kardeşinin gölgesinde kaldığı öne sürülen bir isim Can Yılmaz. Aslına bakıldığına, hepimiz onu “Cem Yılmaz’ın ağabeyi” olarak tanıyoruz. Hakkında bilinmeyen pek çok şey bulunuyor. Örneğin; 20 yılı aşkın süredir metin yazarlığı yapıyor, her ay Kafa dergisinde yazıyor, Komedi Dükkânının konsepti de metinleri de onun kaleminden çıkıyor. Sosyal medyayı da oldukça aktif kullanıyor; yani mizahi yanını hayatında hissettiriyor.
Can Yılmaz’ın üç kitabı bulunuyor. “Bilinmeyen Numaralar”, “Yeni Başlayanlar İçin Can Yılmaz- Klişe Hayatlar Matbaası” ve “Yap Bir Babalık” adlı kitapları, okuyuculardan oldukça geçerli not aldı. Bilinmeyen Numaralarda anlattığı öyküler, kitabın arka kapak yazısında da olduğu gibi, az ama öz konuşan bir ağırbaşlılıkta ve ortak şaka anlayışı temeline dayanıyor. Yeni Başlayanlar İçin Can Yılmaz- Klişe Hayatlar Matbaası’nın arka kapak yazısını yazan ünlü ve başarılı komedyen Cem Yılmaz, ağabeyi için kullandığı şu sözler, aralarındaki iletişimin durumunu da okuyuculara aktarıyor.
“Kamuoyunda gösterilerimde anlattığım kadarıyla tanınan abim elbette komik olması için abartılmış bir “tip” değil, hayatımdaki en yakın arkadaşım, en güvendiğim eleştirmenim, meslektaşım, (amatörler arasında) en çok güldüğüm komedyen olarak çok önemli bir karakterdir. İkimizi tanıyanlar daha iyi bilir, ben ne kadar şeysem o da bir o kadar başka bir şeydir. Abimi severim, abim olmasa yine severdim. Az görüşürdüm belki ama yine severdim.”