Monopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? Monopoly’de ne kadar para verilir?

Dünyanın klasikleşmiş sayılı kutu oyunlarından biri olan Monopoly, aile ve arkadaş ortamlarının vazgeçilmezi. Pekala, monopoly nedir? Monopoly …

Dünyanın klasikleşmiş sayılı kutu oyunlarından biri olan Monopoly, aile ve arkadaş ortamlarının vazgeçilmezi. Pekala, monopoly nedir? Monopoly nasıl oynanır? Monopoly kuralları nelerdir? Monopoly çeşitleri nelerdir? Monopoly’de kaç para var? Monopoly ne kadar para verilir? İşte karşılıklar…

Aileniz ve sevdiklerinizle kaliteli vakit geçirmek ve eğlenmek isterseniz kutu oyunlarına baht verebilirsiniz. Her zevke ve yaş kümesine hitap eden kutu oyunlarından tahminen de en sevileni Monopoly’dir. Pek çok farklı versiyonuyla piyasada yer alan Monopoly, rekabeti seven ve heyecan dolu dakikalar yaşamak isteyenlerin birinci tercihi oluyor. Bilhassa kalabalık aile ve arkadaş kümeleriyle oynanması tavsiye edilen Monopoly’nin kuralları ve oynama hali birçok kişi tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Gelin, Monopoly hakkında bilinmesi gereken her ayrıntıya birlikte göz atalım.

MONOPOLY NEDİR?

1929 yılında Charles Darrow tarafından bulunan Monopoly oyunu, emlakçılık üzerine heyeti zar ile oynanan bir kutu oyunudur. 7 Şubat 1935 tarihinde Parker Brothers isimli bir şirket tarafından piyasaya sürülen Monopoly, günümüzde en çok oynanan ticari masa oyunu olarak nitelendirilmektedir.

MONOPOLY NASIL OYNANIR? MONOPOLY KAÇ BİREYLE OYNANIR?

En az iki en fazla da sekiz bireyle oynanabilen Monopoly’de gaye oyun alanındaki en çok mülkü satın alarak rakiplerinizin iflas etmesini sağlamaktır. Birinci olarak oyununuzu kutusunda yazan hale uygun olarak düz bir alana kurarak işe başlayın. Akabinde her bir oyuncu farklı biçimlerde olan piyonlardan birini seçmeli.

Oyunu başlatmak için her oyuncu sırayla zar atar ve en büyük sayıyı atan oyuncu birinci oyuncu olur. Oyunculardan biri banka vazifesini üstlenmek zorundadır. Bu oyuncu öteki oyuncuların alım, satım ve ödeme süreçlerini yönetir. 

Başlangıçta kutuda yazana nazaran oyunculara bir ölçü para verilir. Bu ölçü oyunun çeşidine nazaran değişkenlik görmektedir. 

Akabinde oyuncular sırayla zar atarak karelerde piyonunu hareket ettirir. Zarda çıkan sayı kadar ilerleyen oyuncu durduğunda şayet bir mülke geldiyse orayı satın alabilir ya da pas geçebilir. Oyuncu üzerinde bulunduğu mülkü satın almak istemiyorsa açık arttırmaya sunarak en yüksek bedeli ödeyen oyuncuya orayı satmalıdır. Öte yandan; oyuncu bir vazifenin üzerine geldiyse bu misyonu de tamamlamak zorundadır.

Oyun ilerledikçe kendinize özel alanlar kurarak yeni mülkler satın alabilir ve takas üzere süreçlerle de oyunun devamlılığını sağlayabilirsiniz.

Monopoly’de kazanan olmak için en fazla gayrimenkule sahip olmalı ve iflas etmemelisiniz.

MONOPOLY KURALLARI NELERDİR? 

  1. Monopoly’de oyuna başlayacak kişi zar atarak belirlenir. Şayet oyuncu çift zar atarsa tekrar zar atma hakkına sahiptir.
  2. Bir oyuncu tek tıpta çift zar attıysa kodese girmek zorundadır.
  3. Oyuncu kodese girdiyse üç çeşit beklemelidir lakin kodesten çık kartı varsa onu kullanarak ya da fiyat ödeyerek kodesten beklemeden çıkabilir.
  4. Oyuncu üzerine geldiği mülkü satın almak zorunda değildir; dilerse pas hakkını kullanabilir.
  5. Oyun mühleti bireylere nazaran değişken bir biçimde ilerleyebilir.

MONOPOLY’DE KAÇ PARA VAR? MONOPOLY NE KADAR PARA VERİLİR?

Oyunda toplamda 145 bin Monopoly parası bulunmakla bir arada; oyunun başında her bir oyuncuya 2 adet 500, 4 adet 100, 1 adet 50, 1 adet 20, 2 adet 10 ve 1 adet 5 ve 5 adette 1 Monopoly parası dağıtılmaktadır. Yani her oyuncuya oyun başında toplamda 1500 Monopoly parası verilmektedir.

MONOPOLY ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Yıllardır severek oynanan Monopoly, her zevke uygun olacak biçimde pek çok çeşitte piyasada yer edinmektedir. İşte monopoly çeşitleri;

  • Monopoly Emlak Ticaret
  • Monopoly Elektronik Bankacılık
  • Monopoly Junior Elektronik Bankacılık
  • Monopoly Dijital Bankacılık
  • Monopoly Milyoner
  • Monopoly Deal
  • Monopoly Empire

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir