Bebeklerde kusma neden olur? Bebeklerde yaşanan kusmaya ne güzel gelir?

Bebeklerde emzirme ve mama periyotlarında yaşanan kusma durumları anne babaları endişelendiren durumların başında gelir. Kimi bebeklerde kusmayla …

Bebeklerde emzirme ve mama periyotlarında yaşanan kusma durumları anne babaları endişelendiren durumların başında gelir. Kimi bebeklerde kusmayla birlikte makus kokularda yaşanması farklı hastalıklarında habercisi olabilir. Bebeklerde kusma neden olur? Bebeklerde yaşanan kusmaya ne âlâ gelir?

Ekseriyetle beslenme sonrası bebeklerde görülen kusma kimi hastalıkların habercisi olabilir. Fakat 8 aya kadar kusan bebeklerde en faal neden anneden aldıkları sütten kaynaklıdır. Gelişmekte olan sindirim sistemlerindeki hassasiyete bağlı oluşan kusmayı etkilen unsur ise amnios sıvısıdır. Bu devirlerde ayrıyeten bebeklerin besinlere karşıda alerjisi geliştiğinden bu durum birinci olarak süte karşı yaşanır. Öte yandan bebeğin sütü emerken suratı ve gazının vaktinde çıkarılmaması da kusmaya yol açar. Gelişim çağı ilerledikçe yutak kısımları gelişen bebeklerde kusma azalır. 

bebeklerde kusma neden olur

BEBEKLERDE KUSMA NEDEN OLUR?

  • Şimdi 1 yaşını doldurmamış bütün bebeklerde en sık görülen sıhhat sıkıntılarından biri kusmadır. Beslenme sonrası fizyolojik olarak kâfi oranı enzimleyemeyen beden bunları geri çıkartır. Beyefendisine giden bir sinyal sayesinde sindirim sisteminde geriye dönüş bir durum gelişir.
     
  • Zorlamadan kusan bebeklerin fizyolojik olarak bir durum yaşadıkları aşikardır. Fazladan doyan bebeğin midesindeki kaslardan ötürü gelişen kusma tipi de mevcuttur.
     
  • Anneden beslenen bebeklerde yaşanan kusma önemli bir sorun değildir. 
     
  • Bebeğin halsizleşmesi, idrarın az olması üzere durumlarda çabucak bir uzmana başvurulmalıdır.

ek beslenme kusmaya neden olabilir

BEBEKLERDE YAŞANAN KUSMAYA NE YETERLİ GELİR?

Daima kusma yaşanan bebeklere az fakat sık sık yemek verilmeli.

Yemek yemeyi reddeden bebeğe zorla yemek yedirilmemeli.

Yemeğini bitiren bebek çabucak uzandırılmamalı ve yatırılmamalı.

Beslenme biçimi değiştirilen bebeklere yedirilen yeni besiler az az denenerek verilmeli. 

 Beslenmesi biten bebek 30 derece açıyla dik yatırılmalı şayet kusma yaşansa bile daha rahat kusulması sağlanmalı aksi halde bebek yaşta orta kulak iltihabına yol açabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir